Sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Kullanım Politikasını inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum.
TEKLİF İSTE
Kişisel Verileri Koruma Kanunu

KVKK HİZMETLERİ

KVKK Uygunluk ve Uygulamaları

Kişisel Verileri Koruma Kanunu
  • KVKK Eğitim PNG
    Zorunlu KVKK Eğitimi
  • Bilişim Denetim PNG
    Denetim
  • Bilişim Danışmanlık PNG
    Danışmanlık

Teknolojinin ve dijital dönüşüm süreçlerinin hızla geliştiği günümüzde, sistemlerdeki verilerin güvenliliğinin önemi de giderek artmaktadır.

Dijital iş süreçlerinin yaygınlaşması ve farklı dijital platformların oluşması zamanla bu altyapıyı oluşturan ve/veya yöneten tüm gerçek ve tüzel kişilerin, yükümlü olacakları mevzuatları da beraberinde getirmektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 5651 sayılı Loglama Kanunu, 6563 sayılı E-Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gibi mevzuatlar teknolojik gelişmenin etkisi ile oluşturulmuştur. Teknolojinin gelişen yapısına uygun olarak bu kanunlar da gelişmelerden beslenmeye, çeşitlenmeye ve büyümeye devam edecektir.

Veri işleyenlerin her aşamada uyması gereken kurallar ve oluşturması gereken güvenli dijital sistemler bu mevzuatlar ile standart bir sürece dönüşmektedir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK), kurumların kişisel veriyi işlerken uygulayacağı kuralları ve bu verileri korumakla için alacağı tedbirleri düzenlemektedir.

KVKK Denetimi

KVKK kapsamında alınacak tedbirler; idari ve teknik tedbirler olmak üzere iki ana başlıkta toplanmıştır. Uygulanacak teknik tedbirler, idari tedbirlere kıyasla daha belirsiz ve daha zor ölçülmektedir. Dolayısıyla, KVKK uyumluluğu ne hukuki ne de teknik açıdan tek başına yürütülecek bir süreç değildir.

Kvkk BG2 Rasyotek, “KVKK Denetimi Hizmeti” kapsamında, kurum içerisinde kişisel verilerin günlük iş akışlarında hangi yollardan geçtiğini ve hangi departmanlarda işlendiğini tespit etmekte, doğru yorumlama için kanuna uygun teşhisler yaparak sürecinizi ayrıntılı olarak raporla maktadır.

KVKK Danışmanlığı

Yasal bir yükümlülük çerçevesinde işletmelerin veri güvenliği konusundaki standartlarını, hukuki ve idari süreçlerini iyileştirecekleri KVKK standartlarına uygunluk süreci; ayrı bir uzmanlıkla, objektif bir yaklaşımla değerlendirilmesi gereken bir süreçtir.

Danışmanlık hizmetimiz, kurumunuzun KVKK uyumluluğunu sağlanması ile başlamakta, gelişen mevzuata, uygulanan kararlara ve kurallara dayalı olarak her an gelişmekte ve süreç hakkında kurumunuzu yönlendirmektedir.

Danışmanlık Hizmetimiz Kapsamında Firmanıza Özel Hizmetlerimizi Alabilirsiniz;

  • Bilişim Durum Analizi Png
    Durum Analiz Raporu
  • Bilişim Kanununa Uyumluluk PNG
    Kanuna Uyumluluk Konusunda Sorularınızın Yanıtlanması
  • Bilişim Görev Listesi PNG
    Görev Listesi
  • Bilişim Personel Kağıt Uçak PNG
    Personel Bültenlerinin Gönderilmesi
  • Bilişim Teknik
    Teknik ve İdari Düzenlemelerin Gerekçeleri ile Onaya Sunulması
  • Bilişim Uygulamaları PNG
    Uygulamaların Hayata Geçirilmesi
  • Bilişim Verimlilik PNG
    Uygulama Verimliliği Testleri
  • Bilişim Güncelleştirmeler Takvim Png
    Güncelleştirmeler
  • Bilişim Verbis
    VERBİS Kayıt ve Güncelleme İşlemleri

KVKK ile ilgili tüm soru, görüş ve talepleriniz için buraya tıklayınız.

Aydınlatma Metni'ni