Yeni Nesil İnsan ve Yeni Nesil Çalışma Modelleri 

Yeni Nesil İnsan ve Yeni Nesil Çalışma Modelleri 

Yeni Nesil İnsan ve Yeni Nesil Çalışma Modelleri 

Kırklı yaşlara gelmiş birçok arkadaşım, özellikle bilgi teknolojileri sektöründe çalışanlar, birazdan bahsedeceklerimi kendileri de deneyimlemişlerdir. Birçok şeyi öğrenmek için çoğu kez bedava çalıştık ya da bilginin peşinden koştuk. Şimdiki gençlere komik gelebilir fakat 2000 Server üzerinde çalışırken bazı kurulumları öğrenebilmek için İstanbul’dan Eskişehir’e gittiğimi hatırlıyorum. 😊 Şimdi yeni nesil olarak ifade ettiğimiz arkadaşlar şanslılar, diyeceğim. Çok klasik olacak ancak öyleler. Süper hızlı internet bağlantıları ile çalışıyorlar ve bilgi sadece parmaklarının ucunda. İşte yeni nesil insan ve yeni nesil çalışma modeli buradan başlıyor.  

Pandemi döneminde aslında birçok şeyin uzaktan yapılabildiğini bir şekilde öğrendik. Peki ne değişti hayatımızda? Uzaktan çalışanlar için cepte kalan üç saat, daha az servis kullanımı, doğaya daha az zarar, evinin rahatlığında çalışma… Şimdi yeni nesil arkadaşlara laf ederken şapkayı önümüze koyarak düşünmek lazım. Bu arkadaşlar zaten evlerinde arkadaşlarıyla Steam, Epic, Orjin vb. yerlerden, discord üzerinden iletişim kurarak aynı ağa bağlıydılar. Belki de son kullanıcının ortak sunucular üzerinde beraber bir şeyler yapması oyun sunucuları ile başladı diyebiliriz. (Bu alanda bazı sektörleri kapsam dışında bırakıyorum.)  

Bizden daha öncesinde bile bu teknolojiyi zaten kullanıyorlardı. Bizim onlara ayak uydurmamızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Aslında soru şu evden çalışarak ne elde ederiz, şirkete gidip çalışırsak ne elde ederiz? 

Erdem Gönenç

Erdem Gönenç