Tek Tuşla İhtiyacımız Olan İnsan Kaynakları Raporları

Tek Tuşla İhtiyacımız Olan İnsan Kaynakları Raporları

Tek Tuşla İhtiyacımız Olan İnsan Kaynakları Raporları

İnsan Kaynakları Departmanları, mevcut veri kaynaklarını kullanarak düzenli aralıklarla üst yönetime raporlar sunmaktadır. İster son bir yıl içerisindeki personel değişim oranı olsun isterse kıdem hak edişi, gelen personellerinin takibi; bu tip raporlamalar insan kaynağının doğru şekilde kullanılması ve takibi için vazgeçilmez bir önem taşımaktadır.

Bir İK personeli için bu raporları doğru ve zamanında hazırlayabilmek; önemli sorumluluklardan biri olduğu kadar, doğru yönetimsel kararların alınabilmesi için oldukça da önemlidir.

Rasyotek’in bilişim uzmanlarının ve mevzuatlar konusunda yetkin yöneticilerinin ortak çalışmaları ile geliştirilen Süper Portal sistemindeki “İnsan Kaynakları ve Operasyonel Raporlar” modülü birçok raporun tam otomatik olarak oluşturulmasını sağlamaktadır. Süper Portal sisteminin en önemli avantajı; verileri kaynağından temin ederek, iş yükü oluşturmadan ve veri girişi gibi zaman kaybı yaratan süreçlerle uğraştırmadan ihtiyaç duyduğunuz pek çok bilgiyi toplayabilmesidir. Rasyobot olarak tanımlanan sanal görevliler, sizin yerinize İnsan Kaynakları ile ilgili verileri toplayarak tüm personel verisini dakikalar içerisinde ulaşılabilir hâle getirmektedir.

İşgücü Raporları

Kadronuzdaki başarılı personellerin şirketinizde kalmasını sağlamak, doğru insan kaynağının istihdam edilmesi ve verimlilik elde edemediğiniz işgücünün verimli insan kaynağı ile değiştirilmesi; bir şirketin ayakta kalması ve büyümesi için gerekli olan en temel ihtiyaçların başında gelmektedir. Mevcut personelin dönemsel, bölgesel ve meslek kodlarına göre kalıcılığı ve devir oranlarını takip edebilmeniz mümkün olacaktır.

İşgücü Kaybı Raporları

Sistemde bulunan veriler sayesinde istenilen raporlar kolaylıkla oluşturulmaktadır. Tek yapmanız gereken şey, ilgili alanların bulunduğu sayfaları açmak olacaktır.  Örneğin, “İşgücü Kaybı Raporları” sayesinde, şirketinizde belirlediğiniz tarih aralığında personellerinizin hangi sebeplerle çalışamadığını raporlayabilir, dönemsel ya da bölgesel problemlerin şirketinize ne kadarlık bir iş kaybına sebep olduğunu görebilirsiniz.

Kıdem Takibi

Kullanımı kolay ve tek ekrandan tüm verilere erişebileceğiniz altyapısı sayesinde Süper Portal ile personellerinizin 2 Ay, 6 Ay, 1 Yıl, 5 Yıl ve 10 Yıllık dönemlerdeki kıdem hak edişlerine ne kadar süre kaldığını rahatlıkla takip edebilirsiniz. Böylece personellerinizin kıdem dönemlerine göre yönetimsel kararlar almanız ve süreçleri takip edebilmeniz oldukça kolaylaşacaktır.

İşten Çıkma Sebepleri

İstesek de istemesek de belli dönemlerde mevcut personellerimizin gidişine engel olamıyoruz. Peki, personellerimizi neden kaybettiğimizi tespit edip buna göre aksiyon planları oluşturabiliyor muyuz? İşten çıkma sebeplerini oransal grafiklerle gösteren bu özellik sayesinde, İnsan Kaynakları Departmanı, kaybedilen personellerin ayrılış sebeplerini daha detaylı inceleyerek buna yönelik kararlar alabilecektir.

Erdi Uysal

Erdi Uysal