SGK Teşviklerinde Rasyotek Güvencesi

SGK Teşviklerinde Rasyotek Güvencesi

SGK Teşviklerinde Rasyotek Güvencesi

Güncel SGK Teşvikleri
SGK Teşvikleri

Rasyotek olarak 2015 yılında henüz iş dünyasında bir sektör oluşmamışken SGK teşviklerinin hesaplanması adına sektör kurucusu olarak ve milyonlarca veriyi korumanın verdiği tecrübemizin yanında geliştirdiğimiz Personel Teşvik Sistemi yazılımımız ile 1000’den fazla müşterimizin, güncel teşviklerden eksiksiz ve hatasız şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz.

Pandemi Döneminde Can Simidi Olan SGK Teşvikleri (7252 ve 7256)

Yaklaşık bir buçuk yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, ülkemizi de derinden etkilemiştir. Gerek sağlık sektörü gerek eğitim kademelerinde yoğun şekilde hissedilen pandeminin ülke ekonomisine ve istihdama zarar vermemesi adına bu dönemde, işverenlere sağlanan teşvikler çeşitlendirilmiştir.

Pandemide mevcut istihdamı korumak, artırmak; işvereni çalışan maliyeti anlamında desteklemek için sunulan 7252 ve 7256 (17256 / 27256) normalleşme desteği teşvikleri; fesih yasağının, kısa çalışma ödeneğinin (KÇÖ) ve nakdi ücret desteğinin (NÜD) bitişiyle sona ermişse de geçtiğimiz bir yılı aşkın süreçte işverenler için can simidi olmuştur.

SGK istihdam teşviklerinin iki önemli başlığı olarak karşımıza çıkan bu teşvikler, mevcut pandemi döneminde işverenleri olabildiğince rahatlatan destek türleri olmuştur. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteğinden yararlandıktan sonra normalleşen işverenlere tanınan 7252 normalleşme desteği teşviki ve teşvikli personellerinin en az %50’sini fesih yasağı bitiminde teşvikten yararlanılan süre kadar daha çalıştırılmasına dayanan 7256 teşviki süreleri dolunca işverenler güncel dönemde yararlanılacak teşvikleri araştırmaya başlamışlardır.

2021 Temmuz Ayı İtibariyle Güncel SGK Teşvikleri

Rasyotek A.Ş. olarak, “Bütünleşik Tasarruf Hizmeti”miz içerisinde önemli bir yere sahip olan Teşvik Danışmanlığı iş kolumuz ve Personel Teşvik Sistemi yazılımımız ile işverenlerin teşviklerden en doğru ve verimli şekilde yararlanmalarını sağlarken alanında uzman rapor ekibimizin hazırladığı detaylı raporlar ile müşterilerimizin teşvikler konusunda bilgilenmelerini sağlıyoruz.

Bölgesel teşvikler, engelli teşviki gibi teşviklerin yanı sıra 2022 yılı sonuna kadar geçerli olan 6111, 6645 ve 7103 no.lu teşviklerin Cumhurbaşkanı kararı ile 2023 yılı sonuna kadar devam etmesi olasıdır. İşverenlerin kendileri için en çok fayda sağlayacak teşviki hesaplamaları ve teşviklerden hatasız faydalanmaları neredeyse imkansızdır. Bu sebeple pek çok büyük firmanın, yaptığımız ücretsiz pilot çalışmalarda büyük teşvik kayıpları ile yüz yüze kaldıklarını görüyoruz. Firmalar konunun önemini anlayıp kayıplarının farkına vardıklarında konunun uzmanı olan ekibimizle çalışmak istemekte ve elde ettikleri tasarruftan büyük memnuniyet duymaktadırlar.

Güncel teşviklerle ilgili detaylı bilgi için internet sitemizin https://www.rasyotek.com.tr/butunlesik-sgk-tesvik-hesaplamalari sayfasını ziyaret edebilir ya da aşağıdaki bağlantı aracılığıyla SGK internet sitesinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

sgk.gov.tr

Rasyotek

Rasyotek