KVKK

6698  5. Yılını Kutluyor

6698 5. Yılını Kutluyor

7 Nisan 2016 tarihinde 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bu yıl beşinci yaşını kutluyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Teşkilatı’nın kurulması ve faaliyete geçmesi, veri işlemenin hukuka uygun gerçekleştirilmesi, ilgili kişi kavramı ve ilgili kişilerin aydınlatılması ve teknik altyapıların en güvenli şekilde kurgulanması gibi birçok düzenlemeyi içeren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu; Türk…

Avrupa Veri Koruma Ofisi (EDPO) Mart Haberleri

Avrupa Veri Koruma Ofisi (EDPO) Mart Haberleri

Gizlilik politikaları ve veri ihlalleri konusu hız kesmeden gündem olmaya devam ediyor. Gerek verilen cezalar gerekse verileri işlenen ilgili kişilere yapılan ya da yapılması beklenen bilgilendirmeler için EDPO Newsletter’da yer alan haberleri sizin için derledik ve çevirdik. Haberlerin detaylarına ilgili linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.  Neden yeni gizlilik açıklamasından sonra Google Chrome kullanmamalıyız?  Google, Chrome tarafından toplanan verilerin şaşırtıcı bir şekilde açığa vurulmasından sonra bu hafta ateş altındaydı. Google ve Facebook gibi kullanıcılarınızın bilgilerinden para kazanıyorsanız mümkün olduğunca çok veri toplamak istersiniz. Chrome, rakipleri Safari ve Firefox’tan farklı olarak kullanıcı bilgilerini tarayıcı ve cihaz olarak değil, kullanıcı adıyla kişiye özel saklamakta. Bir süre önce zorunlu olan gizlilik etiketlerini geç de olsa açıklayan Chrome,…

VERBİS Kayıt Tarihleri Uzatıldı

VERBİS Kayıt Tarihleri Uzatıldı

11 Mart 2021 Çarşamba günü KVKK kapsamında, kamu kurumları (belediye) ve sağlık kuruluşları için 31 Mart 2021’de sona erecek olan VERBİS kayıt süreci yıl sonuna ertelenmiştir.  Kişisel Verileri Koruma Kurulunca 6698 Sayılı Kanunun Geçici 1 İnci Maddesine(*) Göre İlan Edilen Veri Sorumluları Siciline  Kayıt Tarihleri  Veri Sorumluları  Kayıt için son tarih  Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya…

Evden çalışma Siber Güvenlik Endişelerini Artırıyor! 

Evden çalışma Siber Güvenlik Endişelerini Artırıyor! 

Siber güvenlik ve siber saldırılar toplumun her kesiminin dikkatini ve ilgilisini çeken konuların başında geliyor. Şubat ayı içinde siber güvenlik konulu haber başlıklarını sizin için derledik. Dünya’nın pek çok farklı ülkesinde neler oluyor dilerseniz hep birlikte görelim.  Evden çalışma Siber Güvenlik Endişelerini Artırıyor!   Siber güvenlik uzmanlarının yapmış olduğu açıklamada, evden çalışmanın artış göstermiş olduğu bu…

Clubhouse Sesimizi Tanıyor Mu?

Clubhouse Sesimizi Tanıyor Mu?

Pandeminin etkileriyle birçok dijital platformun geçmiş yıllara nazaran daha çok kullanıcıya ulaştığını hepimiz biliyoruz. Bununla birlikte mevcut uygulamalarda yapılan geliştirmeler veya yeni geliştirilen uygulamalar dijital dünyayı hepimiz için kullanılabilir hâle getirmeyi hedefliyor. Son günlerde adını sıkça duyduğumuz Clubhouse uygulaması da bunlardan birisi. Kullanım ve kabul şartlarına rağmen kısa zamanda dünya çapında yaklaşık 2 milyon kullanıcıya ulaşan, basit ama…

Avrupa’da Yüzlerce Milyon Liralık Dev Cezalar

Avrupa’da Yüzlerce Milyon Liralık Dev Cezalar

Avrupa’da Yüzlerce Milyon Liralık Dev Cezalar   Kişisel verilerin korunması sadece ülkemizde değil, tüm dünyada çok önemli bir yere sahiptir. Kişisel verilerin korunmasında gerekli hassasiyeti göstermeyenler ağır yaptırımlar ile karşı karşıya kalmaktadır.   Otoriteler, Almanya, İspanya, İrlanda ve Norveç’te birbiri ardında büyük cezalar açıkladı. Yüz milyonlarca lira değerindeki cezaları sizler için derledik.   Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) uyarınca verilen en…

KVKK Farkındalık Eğitimi Nedir? Neden Önemlidir?

KVKK Farkındalık Eğitimi Nedir? Neden Önemlidir?

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 24 Mart 2016 tarihinde kabul edilmiş ve 7 Nisan 2016 tarihinde 6698 Kanun numarası ile 29677 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır. Birinci maddede Kanunun amacı şu şekilde açıklanmıştır: “Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri…

Whatsapp için KVKK Kararı

Whatsapp için KVKK Kararı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından 11.01.2021 tarihinde yayımlanan kamuoyu duyurusunun akabinde bugün yayımlanan 12.01.2021 tarih ve 2021/28 sayılı karar ile Whatsapp Inc. hakkında re’sen inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar kapsamında süreç ile ilgili olarak 08.02.2021 tarihinde yeniden bir değerlendirme yapılacağı da ifade edilmiştir. İlgili duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Rekabet Kurumu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumundan Whatsapp Hamlesi

Rekabet Kurumu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumundan Whatsapp Hamlesi

Rekabet Kurulu’nun bugün yayımladığı 11.01.2021 tarih ve 21-02/25-M sayılı kararı ile WhatsApp tarafından duyurulan yeni güncelleme doğrultusunda kullanıcıların kişisel verilerini paylaşmalarına ilişkin zorunluluk kapsamında re’sen soruşturma başlatıldığı duyurulmuştur. Alınan karar doğrultusunda Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti yapılacak olup, soruşturma…

Whatsapp Güncellemesi ile Facebook Verilerimizin Peşinde

Whatsapp Güncellemesi ile Facebook Verilerimizin Peşinde

Facebook tarafından satın alınmış olan ve dünyanın en büyük iletişim platformlardan olan WhatsApp, 4.01.2021 tarihinde kullanıcıları ile 08.02.2021 tarihinden itibaren uygulanacak şekilde Gizlilik İlkeleri ve Hizmet Koşullarında güncellemeler gerçekleştirdiğini paylaşmıştır. Bu kapsamda birçok kullanıcı tarafından söz konusu Gizlilik İlkeleri ve Hizmet Koşulları ne yazık ki gerekli inceleme yapılmadan onaylanmıştır. Zira WhatsApp güncellemeleri kabul etmeyen kullanıcılarının…