KVKK

Çalışanların Aşı Bilgilerinin İşlenmesi

Çalışanların Aşı Bilgilerinin İşlenmesi

Covid-19 salgın etkileri günümüzde hâlâ devam etmekteyken aşılama çalışmalarının hız kazanması ile farklı konuları değerlendirmeye başladık. 2021’in son çeyreğinde ise salgın önleme çalışmaları ve tedbirlerin uygulanmasında kişilerin aşı durumlarına göre farklı uygulama örnekleri ve farklı konu başlıklarını değerlendirme ihtiyacı ortaya çıkmış durumda. Salgının ilk ortaya çıktığı dönemlerde ateş ölçümü, test sonuçları, bu sonuçların işlenmesi ve paylaşılması gibi konular gündemde iken artık…

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan Whatsapp’a Rekor Ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan Whatsapp’a Rekor Ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp LLC (WhatsApp) uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan üçüncü taraflara aktarılmasına açık rıza verilmesini içerecek şekilde WhatsApp tarafından hizmet koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi sebebiyle resen inceleme başlatmıştı. Tamamlanan inceleme sonucunda KVK Kurumu tarafından WhatsApp’a toplamda 1.950.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.   WhatsApp için kesilen cezaya sebep olan hususlar  Yapılan inceleme…

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve KVKK Farkındalık Eğitimi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve KVKK Farkındalık Eğitimi

24 Mart 2016 tarihinde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, TBMM’de kabul edilmiş ve 7 Nisan 2016’da 29677 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır. Bu tarihten itibaren veri işleme faaliyeti gerçekleştiren her bir veri sorumlusunun yasal düzenlemelere uygun olarak kişisel verileri işlemeleri gerektiği ve bu süreçte veri sorumlusu yardımcısı konumunda olan çalışanlarına da hukuka uygun veri işleme…

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun Önemi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun Önemi

Büyük bir çoğunluğumuz sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar ile özel bilgilerimizi paylaşıyoruz. Sağlık kuruluşlarına gidiyor, muayene oluyor, tahliller yaptırıyoruz ya da geçirdiğimiz sağlık problemlerimizi aktarıyoruz. Her paylaşımda bir iz bırakıyoruz ve günümüzde teknolojik gelişimin dönüştürücü etkisine tanıklık ediyoruz. Bu etki öyle büyük ki gelecek kuşaklar, içinde yaşadığımız yılları önceki dönemlerden ayırt edici şekilde nitelemek istediklerinde kuşkusuz…

Covid-19 Pandemisinin Dijital Dönüşüme Etkisi ve Kişisel Veri Güvenliği

Covid-19 Pandemisinin Dijital Dönüşüme Etkisi ve Kişisel Veri Güvenliği

2021 yılının ikinci çeyreğinin sonuna geldiğimiz bugünlerde birçok alışkanlığımızın değiştiğini söyleyebiliriz. Geliştirmeler, dijital dönüşümler, siber güvenlik uygulamaları, kişisel veri güvenliği ve yapay zekAâ gibi alanlarda pandemi sebebiyle 10 yıl ileriye gidildiği, bu sayede beklenen dijital teknolojilere hızla yaklaşıldığı görülüyor. Yapılan araştırmalara göre, dijital dönüşüm hareketlenmesine pandemi öncesinde başlayan ve nitelikli personel ile teknolojik farkındalığını geliştirmiş…

KVKK Farkındalık Eğitimlerinin Önemine Dair Emsal Karar

KVKK Farkındalık Eğitimlerinin Önemine Dair Emsal Karar

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu içerisinde önemli başlıklardan biri olan “KVKK Farkındalık Eğitimi”, işverenlerin sorumlu sayıldıkları ve çalışanlarına periyodik olarak aldırmadıkları takdirde herhangi bir veri ihlali sonrası denetimlerde ilk kontrol edilecek başlıklardandır. Konu ile ilgili 20/04/2021 tarihli Kurul kararını aşağıda paylaşıyoruz. İhlal ile ilgili olan çalışanların, sağlık verileri ve genetik veriler de dahil olmak…

6698  5. Yılını Kutluyor

6698 5. Yılını Kutluyor

7 Nisan 2016 tarihinde 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bu yıl beşinci yaşını kutluyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Teşkilatı’nın kurulması ve faaliyete geçmesi, veri işlemenin hukuka uygun gerçekleştirilmesi, ilgili kişi kavramı ve ilgili kişilerin aydınlatılması ve teknik altyapıların en güvenli şekilde kurgulanması gibi birçok düzenlemeyi içeren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu; Türk…

Avrupa Veri Koruma Ofisi (EDPO) Mart Haberleri

Avrupa Veri Koruma Ofisi (EDPO) Mart Haberleri

Gizlilik politikaları ve veri ihlalleri konusu hız kesmeden gündem olmaya devam ediyor. Gerek verilen cezalar gerekse verileri işlenen ilgili kişilere yapılan ya da yapılması beklenen bilgilendirmeler için EDPO Newsletter’da yer alan haberleri sizin için derledik ve çevirdik. Haberlerin detaylarına ilgili linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.  Neden yeni gizlilik açıklamasından sonra Google Chrome kullanmamalıyız?  Google, Chrome tarafından toplanan verilerin şaşırtıcı bir şekilde açığa vurulmasından sonra bu hafta ateş altındaydı. Google ve Facebook gibi kullanıcılarınızın bilgilerinden para kazanıyorsanız mümkün olduğunca çok veri toplamak istersiniz. Chrome, rakipleri Safari ve Firefox’tan farklı olarak kullanıcı bilgilerini tarayıcı ve cihaz olarak değil, kullanıcı adıyla kişiye özel saklamakta. Bir süre önce zorunlu olan gizlilik etiketlerini geç de olsa açıklayan Chrome,…

VERBİS Kayıt Tarihleri Uzatıldı

VERBİS Kayıt Tarihleri Uzatıldı

11 Mart 2021 Çarşamba günü KVKK kapsamında, kamu kurumları (belediye) ve sağlık kuruluşları için 31 Mart 2021’de sona erecek olan VERBİS kayıt süreci yıl sonuna ertelenmiştir.  Kişisel Verileri Koruma Kurulunca 6698 Sayılı Kanunun Geçici 1 İnci Maddesine(*) Göre İlan Edilen Veri Sorumluları Siciline  Kayıt Tarihleri  Veri Sorumluları  Kayıt için son tarih  Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya…

Evden çalışma Siber Güvenlik Endişelerini Artırıyor! 

Evden çalışma Siber Güvenlik Endişelerini Artırıyor! 

Siber güvenlik ve siber saldırılar toplumun her kesiminin dikkatini ve ilgilisini çeken konuların başında geliyor. Şubat ayı içinde siber güvenlik konulu haber başlıklarını sizin için derledik. Dünya’nın pek çok farklı ülkesinde neler oluyor dilerseniz hep birlikte görelim.  Evden çalışma Siber Güvenlik Endişelerini Artırıyor!   Siber güvenlik uzmanlarının yapmış olduğu açıklamada, evden çalışmanın artış göstermiş olduğu bu…