İşbaşı Eğitim Programı Kontenjanından Yararlanın

İşbaşı Eğitim Programı Kontenjanından Yararlanın

İşbaşı Eğitim Programı Kontenjanından Yararlanın

Yenilenen İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Kontenjanlarından Faydalanın 

2022 yılının ilk ayında gözler yenilenen İşbaşı Eğitim Programı kontenjanlarına çevrilmiş durumdadır. Her yıl açılan kontenjanlar ile işverenlere ve iş arayışında bulunanlara önemli bir imkân sunan İŞKUR, özellikle asgari ücrete yapılan %50 üzerindeki artıştan etkilenen iş dünyası için can simidi olacaktır. Bu yazımızda İŞKUR kontenjanlarından en erken sürede faydalanmanın önemine değineceğiz. 

2021 Yılı Sonunda Değişen İşbaşı Eğitim Programı Esasları 

5 Kasım 2021 tarihinde açıklanan yeni detaylar doğrultusunda değişen istihdam taahhütlerinden daha önce bahsetmiştik. Hizmet sektöründe 3 ay boyunca destekten yararlanacak işverenlerin istihdam taahhüdü 6 aya, imalat ve bilişim alanlarında 6 ay boyunca düzenlenen programların istihdam yükümlülüğü 12 aya çıkarılmıştır. Konunun detayları için 5 Kasım tarihli yazımıza ulaşabilirsiniz. 

2022 Yılında İEP Kritik Öneme Sahip 

Asgari ücretin işverene maliyetinin 5.879,70 TL olarak güncellenmesi, işverenlere ciddi bir yük olarak yansımıştır. Bir önceki yıl 150 kişilik istihdam sağlandığı vakitte oluşan maliyet bu yıl 100 kişilik istihdamda görülmektedir. İşverenlerin istihdamı artırmaya yönelik faaliyetlerinde sıkıntı yaşamamaları adına işe alacakları personelleri İşbaşı Eğitim Programı ile istihdam etmeleri, program bitiminde SGK teşviklerinden yararlanarak tasarruf elde etmelerindeki devamlılığa da imkân verecektir. Bu noktada hem kalifiye çalışan bulunması hem de işveren maliyetlerinden tasarruf ederek ekonominin büyümesi için gerekli adımlar atılabilecektir. 

İşverenlerin İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı için açılan kontenjanlardan en hızlı ve verimli şekilde yararlanabilmeleri için yıl başında başvurularını gerçekleştirmeleri de kritik öneme sahiptir. Yıl ortasında, ilerleyen aylarda hızlı şekilde aksiyona geçmiş şirketler ihtiyaç duydukları desteği alabilecekken geç karar veren şirketler ise kontenjan anlamında kısıtlamalarla karşılaşabilirler.  

2022 yılında artış gösteren ücretler, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe giriş yapan çalışanların da yüzünü güldürmüştür. İş arayan, öğrenci ve işsizlik maaşı alan olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleşen ücretlendirme tablosuna bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz: https://www.rasyotek.com.tr/blog/2022-iskur-isbasi-egitim-programi-maas-tablosu/ 

Rasyotek olarak uzman ekibimiz, seçme ve yerleştirme hizmetimiz ve pek çok önemli referansımız ile İşbaşı Eğitim Programı Danışmanlığı Hizmeti ile yanınızdayız. 

admin

admin