DOST Modülü SGK e-Borcu Yoktur Özelliği

DOST Modülü SGK e-Borcu Yoktur Özelliği

DOST Modülü SGK e-Borcu Yoktur Özelliği

SGK’ya Borcunuz Var (!)

Ticarette güven, özgürlük demektir. Özgür bir işletme olduğunuzda ticaretinizi sağlıklı şekilde yapabileceğiniz pek çok faaliyeti yürütebilir, sizi ileriye taşıyacak riskli kararları alabilir ve küçük hatalarınızın kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Bu güveni elde edebilmek ise bir hayli zordur. İtibarı yüksek kurumların özellikle ticari alacak ve borçlarına sadık olduğunu gözlemliyoruz. Bunun belki de en belirgin ve ilk kriterlerden biri de kurumunuzun, kamu kuruluşlarına borçları olmamasıdır.

Kamu kurumlarına borçlu gözükmeniz, ticari işlemlerinizi gerçekleştiremeyeceğiniz bir noktaya düşmenize, yıllardır pek çok emek ve titizlikle oluşturduğunuz kurum itibarınızı zedelemenize, kamudan teşvik alamamanıza hatta idari para cezalarıyla karşılaşmanıza sebep olabilir. İster merkez dosyanız için isterseniz de şubeleriniz için SGK’ya olan borcunuzu sorgulatarak iş süreçlerinizde karşınıza çıkabilecek sorunları hızlıca tespit edip çözülmesini sağlayabilirsiniz. Böylece kurum itibarınız artacak ve güven duyulan bir kurum olarak sektörünüz başta olmak üzere iş dünyasının genelinde de ses getirecek projelere imza atabileceksiniz.

Rasyotek’in bilişim mühendisleri ve mevzuatlar konusunda yetkin yöneticilerinin ortak çalışmaları ile geliştirilen Süper Portal sistemindeki DOST modülü, işlerinizi kolaylaştırmaktadır. Yemek yemeyen, sigorta istemeyen, yıllık izin talebinde bulunmayan bir sanal çalışan gibi kullanabileceğiniz DOST modülü ile İnsan Kaynakları süreçlerine dair pek çok işlem, pratik bir şekilde yapılmaktadır. Bunlardan biri de dosya bazlı olarak “SGK e-Borcu Yoktur” sorgulamasıdır. Belirli periyotlarla düzenli olarak yapılabilecek bu sorgulamalar ile iş yerlerinizin borç durumu hakkında bilgi sahibi olabilir, sonuçlarına göre gerekli aksiyonları hızlı şekilde alabilirsiniz.

Erdi Uysal

Erdi Uysal