2020 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu

2020 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu

2020 İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu

2020’de İşbaşı Eğitim Programı maaş ödemeleri, asgari ücret artışına istinaden aşağıdaki şekilde güncellenmiş olup, 01/01/2020’den itibaren aşağıda yer alan miktarlarda ödeme yapılacaktır.

2020 İşbaşı Eğitim Programı Maaş Tablosu

İEP TÜRLERİ İŞ ARAYAN ÖĞRENCİ İŞSİZLİK MAAŞI ALAN
Hizmet Sektörü 89,40 TL 67,05 TL 44,07 TL
İmalat Sektörü 89,40 TL 67,05 TL 44,07 TL
Bilişim Sektörü 89,40 TL 67,05 TL 44,07 TL
Basın Sektörü 89,40 TL 67,05 TL 44,07 TL
Tehlikeli ve Çok Tehlikeli
Mesleklerde
89,40 TL 67,05 TL 44,07 TL

Katılımcının işyerinde haftada 6 gün ve ayda 26 gün çalışması halinde 2.324 TL katılımcı zaruri gideri banka hesabına yatırılacaktır.


Katılımcı adına yatırılan Sağlık Sigortası Primleri kapsamında SGK mevzuatında bildirilen prim günün sağlanması halinde bakmakla yükümlü olan yakınları da sağlık hizmetlerinden yararlanabilir.

İşbaşı Eğitim Programı ödeneği 2019 yılında günlük 77,70 TL, kursiyer öğrenci ise 46,23 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 30,82 TL olarak hesaplanmaktaydı.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR ?


İşbaşı Eğitim Programı, işverenlerin programa katılan kişileri işbaşında görüp, meslek becerilerini gözlemleme şansına sahip oldukları bir teşvik türüdür.

Nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkanı sunmaktır.


İşverenler istedikleri vasıftaki katılımcı adaylarını kendileri bulabilecekleri gibi, katılımcı adayı bulunmasını Rasyotek’ten de talep edebilirler.


Program süresince, işverenlerin herhangi bir maddi yükümlüğünün olmaması maliyet avantajını da beraberinde getirmektedir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI SÜRESİ NE KADARDIR ?

  • Geleceğin Meslekleri ve Basın iş kolunda düzenlenen mesleklerde 9 ay,
  • İmalat ve bilişim sektöründe 6 ay,
  • Diğer sektörlerde 3 aya kadar İşbaşı Eğitim Programları düzenlenmektedir.

İşbaşı Eğitim Programından Kimler Faydalanabilir?

  • 15 yaşından büyük ve son 1 aydır işsiz kişiler
  • Son 3 ay içinde ilgili şirkette çalışmamış kişiler
  • İşverenin birinci/ikinci derece yakını olmayanlar
  • Emekli olmayan herkes İşbaşı Eğitim Programından faydalanabilir.

İşbaşı Eğitim Programına Katılan Personeller

  • Günlük en az 5, en fazla 8 saat çalışabilir,
  • Haftada en fazla 6 gün çalışabilir,
  • Haftada en fazla 45 saat çalışabilir,
  • Resmi tatillerde çalışamaz, fazla mesai yapamaz.

Programın planlanması, resmi olarak başlatılması, program süresince takibi, programın başarılı olarak sonlandırılması, tüm kanuni ve operasyonel sürecin yönetilmesi, program sonrasında teşviklerden maddi kazancı en yüksek olandan yararlandırma süreci; ciddi bir operasyon ve iş yükü getirmektedir.

Rasyotek, işverene önemli tasarruf sağlayan İşbaşı Eğitim Programı hizmetini eksiksiz,  hatasız ve hiçbir iş yükü oluşturmadan sunmaktadır..

Güçlü bilişim alt yapısı ve teknolojik çözümleri ile hizmetinize sunulan; Süper Portal içerisindeki İEP Asistan ile programın getirmiş olduğu birçok iş yükü ve prosedür kısmını kolaylaştırmakta ve birçok veriyi yöneterek ciddi raporlar üretmemize imkan tanımaktadır.

Yazılımı sadece Rasyotek İnsan Kaynakları Bilişim A.Ş’ ye ait olan İşbaşı Eğitim Programı İEP Asistan ile hatasız işlem, kusursuz operasyon süreci ile minimum vakitte optimum fayda sağlayacağınız programlarınızı anlık takip edebilir, tüm analizlere anlık olarak ulaşabilirsiniz.

Piyasada bu konu ile ilgili gerek teknik, gerek imkanlar anlamında en donanımlı alternatif olarak, sürecin baştan başa kurgulanmış bir iş akışı ile, verimlilik esaslı yürütüleceğinden endişenizin olmamasını rica ederiz.

Çalıştığımız firmalar arasında iş dünyasının ilk 500’ ü içinde yer alan 80 kuruluş ve 43 farklı holding bulunmaktadır. 

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında, sizlere gerekli tüm desteği sağlayarak bu önemli tasarruf kaynağından sizleri de maksimum faydalandırabilmeyi isteriz.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın !   

Samed Sualan

Samed Sualan